Празникът на българската полиция - 8 ноември

Стара Загора Лайф

07-11-2013, 09:28

Снимка:

ОДМВР Стара Загора

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

В навечерието на Празника на българската полиция - 8 ноември в ОДМВР – Стара Загора бе откритa организираната от Национално дружество „Традиция” – Стара Загора и ОДМВР – Стара Загора изложба, посветена на „Оръжието на българския полицай”.

До края на тази седмицата всички желаещи ще имат възможност да се докоснат до част от историята на българската полиция чрез тази изложба, а от експерти по оръжията на клуб „Традиция” да научат повече за въоръжението на мвр през годините.
В изложбата са включени множество експонати на късоцевно и дългоцевно оръжие, както и голяма колекция от наградни знаци и символи. Свързани с историята на българската полиция още от създаването й. Изложени са пушки от времето Руско-турската война. Сред уникалните експонати е и модел „Бердана”. С него първите полицаи са пазили спокойствието и собствеността на току-що освободените българи.
Изложбата е свободна за посещение от граждани всеки ден до 08.11.2013 година за времето от 12:00 до 16:00ч.
На 07.11.2013  г, от 14:00 ч в киносалона на ОДМВР – Стара Загора ще бъде проведен форум „Младежка безопасност”. Инициативата се организира съвместно с Младежки общински съвет–Стара Загора и е насочена към подобряване безопасността в училищната среда, чрез намаляване насилието сред младите хора и насърчаване на активното им отношение към рисковете, които ги заобикалят. Представителни групи от училищните общности ще представят пред имащите отношение институции отпадналите, преодолените и новопоявилите се рискове, застрашаващи сигурността им и ще направят своите предложения за повишаване на сигурността на младежката среда.
На 08.11.2013 г. от  09.00 до 11.00 ч в полицейските управления в областта по традиция ще се проведе “Ден на отворените врати на полицията”–децата от детските градини и училища ще имат възможност да посетят дежурните части на полицейските управления в областта, помещенията за задържане, да се запознаят отблизо с полицейската сила и техника. Посещението си в полицията ще приключат с участието си във викторина на тема „Пътна безопасност” и посещение на изложбата „Оръжието на българския полицай”.