Смешен Реформаторски блок в Пловдив

Мисия Пловдив

07-11-2013, 14:40

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зеленото лице на синия Реформаторски блок

Това ли са великите реформатори на Кунева и Радан?

Тези от слухове и непроверена информация на среща с медии

Популизъм, неподготвени тези и коментари, базирани на слухове, се чуха на среща между представители на Реформаторския блок в Пловдив и журналисти.

Реформаторът Пепа Деведжиева заяви, че само двама общински съветници от БСП се подписали в искането за извънредна сесия на Общинския съвет, защото има договорка между БСП и ГЕРБ. Припомням, че утре ще се дискутира дали кметът Иван Тотев да изготви доклад кои “незаконосъобразни решения” е изготвила общинската администрация и е внасяла за разглеждане от местния парламент. Фирмата на Георги Гергов ще строи “северната декада” и затова червените застават зад кмета, заяви отговорно Деведжиева от ДСБ. Запитана откъде има подобна информация, тя отговори, че е "неофициална" и "непотвърдена".

Не познавам госпожата, която е изказала подобно мнение, коментира за Plovdivutre.bg шефът на червените съветници Николай Радев. За извънредна сесия се подписали той и Тодор Кръстев, защото колегите им от НИЕ бързали за парафите, а другите от левицата били извън града по работа. Що се отнася до тайната договорка за усвояване на пари от Гергов, Радев припомни, че БСП е против 30-милионния заем, част от който е северната тангента.

Дежурно реформаторите в града поискаха оставката на Иван Тотев. Мотивите – не дава на художниците без пари да ползват Градската художествена галерия. Те са я правили, тя е тяхна, заяви Деведжиева. За справка - сградата на Галерията е общинска собственост.

Реформаторите заподозряха и връзки между общината и органите на МВР. Протестиращи против паркинг под Пеещите фонтани били привиквани в управления. Как е възможно?

Оставка на Тотев се иска и защото според десните имало разрив между кмета и Бойко Борисов. И той бил затова, че лидерът на ГЕРБ подкрепя спорта, а пловдивският кмет говори само за Колодрума, пък забравил стадион Пловдив и зала Чайка.

Без да се превръщаме в говорители на общината, редно е да спеменем, че снощи Пловдив бе удостоен с титлата Европейски град на спорта за 2014 година на церемония в Европейския парламент в Брюксел.

Защо се сваля тролейбусната мрежа на бул. “Васил Априлов”?, възмутено попита Деведжиева. Тя можело да се ремонтира. Много просто, маха се, защото подобни контакти убиха жена. Пък и мрежата не е на общината.

Оставката на Тотев се иска и защото направил благоденствие. Имал къща и хотел. Еднофамилният дом на кмета бе започнат още докато бе областен, а хотелът не е негова собственост. Това го знае всеки втори. И докато в Америка си избират богати хора да ги управляват, защото са доказали, че са можещи, у нас искаме оставки, защото си добре. На реформаторите може да им е на сърце кмет, който живее под наем и кара Москвич.

Накрая адв. Янко Радунчев от Синьо единство категорично заяви, че подкрепят всички протести – на студенти, на лекари, на животновъди...