Геният на Попов матира Суонси в края

Спорт

07-11-2013, 21:34

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

Българският национал с асистенция за равенството 1:1, което записа Кубан

Отборът на Кубан Краснодар записа втора точка в груповата фаза на лига Европа. Тимът на българския национал Ивелин Попов направи равен като домакин на Суонси, пише Sportline.bg.

„Лебедите“ поведоха рано в мача, но в самия му край, домакините съумяха да изравнят, въпреки че бяха с човек по-малко. Вилфред Бони откри резултата в 9-ата минута, а във втората минута на даденото продължение, Балде се оформи крайното 1:1 след асистенция на Попов.

Българският нападател започна мача като титуляр и остана на терена през всичките 90 минути. Негов партньор в атака бе французинът Джибрил Сисе, който пропусна най-чистите положения за домакините. Тимът на Кубан игра повече от 15 минути с човек по-малко, след като втори жълт картон получи защитникът Шандао.

Още в четвъртата минута на мача Ивелин Попов показа отличен поглед върху играта и изведе зад отбраната Джибрил Сисе, който напредна сам срещу вратаря Ворм, но ударът му бе твърде слаб и стража на гостите се справи.

Само три минути по-късно обаче, гостите от Суонзи успяха да поведат в резултата. След добра атака отляво и колеблива игра на защитата на домакините, топката бе подадена към Вилфред Бони, който от осем метра не срещна трудности да прати топката в мрежата.

В 20-ата минута, отново след пробив отляво, Лама излезе сам срещу руския вратар, но ударът му с левия крак премина покрай страничния стълб. В 30-ата минута се откри страхотен шанс за Ивелин Попов, но българският нападател не успя да отправи точен уадр, въпреки че бе оставен абсолютно непокрит в наказателното поле на „лебедите“.

Втората част започна по-силно за домакините. Още в началните минути футболистите на Кубан създадоха някои добри положения пред противниковата врата. Най-чистата ситуация отново се разкри пред Сисе, но французинът отново нямаше късмет. В 59-ата минута Попов също пробва да притесни Ворм, но стражът на гостите улови топката.

Петнадесет минути преди края на редовното време, домакините останаха с човек по-малко на терена, което сериозно наклони везните в полза на гостите от Суонси. Защитникът Шандао бе декориран за втори път в жълто и трябваше преждевременно да напусне терена.

В оставащите минути, гостите имаха леко териториално предимство, но все пак късметът се усмихна на домакините. Във втората минута на даденото от съдията продължение, Ивелин Попов намери Балде в наказателното поле, а той с прехвърлящ удар осигури точката за своя тим.

Така Кубан записа втора точка в груповата фаза на турнира. Отборът на Ивелин Попов обаче остава на последното място в класирането, два кръга преди края на борбата в групата. Лидер остава Суонси с осем точки.