Лудогорец постигна цел, лети към мечтите!

"Зелените" не са "зелени"

Лудогорец постигна своята цел да излезе от групите на Лига Европа. Сега лети към мечтите си. А те,според показаното в досегашните мачове в Европа, са добре подплатени, и не стигат само до мачове на 1/16 финалите.
В следващите два двубоя с ПСВ Айндховен в София, и с Динамо в Загреб, момчетата на Стойчо Стоев трябва сами да си помогнат за да останат на първото място. Ще бъде повече от хубаво ако повторят победите си над ПСВ в Айндховен с 2:0, и над Динамо в София с 3:0.

В мача с Черноморец(Одеса) футболистите на Лудогорец спазиха златното футболно правило,че ако искаш равен си длъжен да играеш за победа. Така и стана. Отбелязаха първи гол, бяха пред втори, преди гостите от Украйна да изравнят. В края на мача пак натиснаха своя съперник, и само съдийския сигнал за край на мача предотврати удар от пеналта към вратата, който потенциално можеше да се превърне във второ попадение.

Лудогорец показаха,че носят зелени екипи, но далеч не са "зелени". Те продължават да са единственият български отбор който умее да сменя ритъма и да контролира даден двубой. Футболистите от Разград са стигнали футболно ниво в което държат нещата в свои ръце при открит мач. А винаги, когато един двубой е открит, и има атаки към двете врати е нормално в даден момент от срещата да бъдеш подложен на натиск. Важно е в края на двубоя да си взел това което искаш.

У нас все още се смята,че за да държиш мача в свои ръце не трябва да допуснеш дори една атака на противниковия отбор. Затова, доста от нашите отбори когато побеждават така, го правят по измъчен, или дори случаен начин.

Вратарят Владислав Стоянов трябва да обърне сериозно внимание на положенията когато съперников футболист изпълнява фаул пред неговата врата. Един път се опари в Ереван с националния отбор срещу Армения, и сега на стадион "Васил Левски" в София. Наложително е да поработи върух излизанията си при подобни ситуации.

От друга страна, за пореден път, Стоянов показа силата си когато е подложен на безпощадни удари от близко разстояние като на стрелбище. Вратарите винаги са били най-нестандартните хора в един тим. Нормално е при тях да няма никаква логика в действията им. Оказва се,че Влади спасявя ситуации в които головете за другия отбор изглеждат стопроцентови.

Както стана ясно, на Лудогорец му трябваше равен срещу Черноморец, но го постигна като игра за победа. В мача с ПСВ Айндховен "орлите" ще трябва да повторят упражнението И отново да търсят победата. За да може да влязат в пролетната сфера на своите мечти подплатени с още повече самочувствие.
 

Още спортни новини четете в Sportline.bg