Ретро градче "Бургазъ" в стил 30-те строят за Никулден

Мисия Бургас

08-11-2013, 14:10

Снимка:

Държавен архив - Бургас

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разходка в миналото: Виж Бургас преди 100 години! (СНИМКИ)

Никулден по "Бургашки"

Бръснарница, арменско кафене и ваксаджийница сред атракциите за празника на града

Специално за Никулден до общината ще бъде изградено малко ретро градче "Бургазъ" в стил 30-те години на миналия век. В него бургазлии ще намерят бръснарница, арменско кафене, ваксаджийница, фото студио, салон за прически и разкрасяване и пазар за ретро стоки, актуални през периода.

КАК Е ИЗГЛЕЖДАЛ БУРГАС В МИНАЛОТО ВИЖ ТУК 

"Автентичната атмосфера ще допълнят елегантни дами и господа, облечени по последна за времето си мода, а празничното настроение ще поддържат два духови оркестъра. В ретро градчето ще има указателни табели и актуални обяви за услуги и стоки", обясниха от местната администрация. 

Посетителите ще имат уникалната възможност "да върнат времето назад" и да си направят семейна снимка, предрешени с дрехи от скрина на прабаба и дядо. Навръх празника ще излезе от печат и вторият брой на "Бургаски Вестникъ", издаван от общината.

В него, освен радващите се на огромен интерес рибни рецепти, ще има и автентична рецепта за приготвяне на лимонада,атрактивнафотосесия от морския бряг, вълнуващи и колоритни рибарски истории , важни обявления и забавни статии с ретро привкус.

Гостите на празника ще могат да се научат да правят и моряшки възли, докато обикалят ретро градчето.

Офицерският клуб, Старата поща и Туристическото дружество също ще оживеят за 6 декември в стил 30-те години на миналия век.