8 ноември- празник на българската полиция

Стара Загора Лайф

08-11-2013, 14:21

Снимка:

ОДМВР Стара Загора

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Над 400 деца от старозагорските училища и градини посетиха двете полицейски управления в Стара Загора (СНИМКИ)

Поводът за днешната среща бе празникът на българската полиция - 8 ноември – Св. Архангел Михаил.  Изключително вълнуващата  среща с децата започна с посещение  в дежурните части на полицейските управление, където малките гости научиха как да потърсят помощ  от полицията и как да ползват тел. 112. Особен интерес предизвика възможността  да надникнат в помещенията за задържане, стаята за разпит, както и да се докоснат от близо с така желаните от всяко дете полицейски атрибути –палка, белезници, каска и предпазен шлем. 

Мотопатрули и полицейско куче също бяха част от изненадите днес. На финала, във фоайето на ОДМВР – Стара Загора, където в момента е позиционирана изложбата „Оръжието на българския полицай” всички малчугани участваха във викторина по безопасност на движението, на която демонстрираха отличните си познания.

Малък празник организираха и полицейските служители от РУП – Раднево за децата от  града. С трепет и усмивки над 60-те присъстващи и изпълнили сградата на управлението ученици също имаха възможност да се докоснат до професията полицай. „За грижите благодарим, с уважение и признателност ” – Честит празник – така учениците от II ОУ „СВ.П.Евтимий” поздравиха органите на реда по повод професионалния им празник, подарявайки им ръчно изработен плакат с рисунки на тема пътна безопасност. За довиждане младите ни приятели получиха подарък.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен