Миризлива атака в центъра на Пловдив! Фекалии заливат кантори, банки и магазини (СНИМКИ)

Животът

08-11-2013, 15:12

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Подлезът на НДК е заприличал на градска тоалетна

Майка и дъщеря тероризират блок на бул. "6-ти септември"

Йорданка Николова и дъщеря й Стоянка тероризират съседите си в блока срещу Съдебната палата в Пловдив. От първият етаж, точно над входната врата на кооперацията, с лице към бул "6-ти септември" всеки ден "летят" фекалии и урина.

От терасата на апартамента си 50-годишната Йорданка и 20-годишната й дъщеря изхвърлят нужника си без да ги е грижа за последствията. Погнусени съседи потърсиха екипа на Plovdivutre.bg. Не може да се живее, миризмата е непоносима, стъпваме върху фекалии, замерят ни с тях, разказаха комшии. Според тях и двете жени имат психически проблеми.

Не веднъж хората от района търсят помощ от държавни институции. Резултатът от сигналите им е настаняване на Йорданка в дом за социални грижи. Три дни по-късно обаче тя отново броди из кварталните контейнери и мъкне боклуци от тях.

Сестрата на Данчето, както я наричат съседи, също обитава жилищната сграда на 5-ия етаж. Тя не полага грижи за роднините си и явно не се интересува от тях, разказват от блока.

Бонка Делова живее повече 20 години със семейството си в същия вход. Загубили надежда, че някой ще разреши проблема им и мислят да се изнесат от сградата.

"Това е кошмар, който продължава години наред! Данчето и дъщеря й постоянно ни тормозят с миризмите си.", споделя разтревожено тя. "Живеят само в една стая. Останалите две са ги превърнали в сметище. По стените са залепили хартии и всевъзможни боклуци.", разказва още Бонка.

Йорданка излизала от апартамента си само, за да посети близките контейнери за отпадъци. Най-интересното, което намери там, тя прибира в дома си и "декорира" стените на жилището си. Дъщеря й обаче не е забелязвана да напуска сградата. Най-често заставала на терасата на дома им и започвала да се клатушка и да закача минувачите, провиквайки се "Ей, к’во става?".

Юристи от адвокатската кантора на втория етаж споделят, че са виждали да излиза течност от вратата на апартамента на Николови. Според тях, това е урина.

Преди година 50-годишната жена правила опит за самоубийство. Покатерена на козирката на офисите под апартамента й, със свалени панталони, тя започнала да хвърля плътни завивки пред блока. След няколко минутно разхождане по перилата, Йорданка влезнала в терасата на един от съседните апартаменти и започнала да изхвърля мебелите от там пред блока. Опитите на съседи и минувачи не убедили жената да се прибере в дома си и тя скочила. Останала невредима заради "постланите" отдолу меки завивки.

В средата на октомври т.г. сигнал за "летящите" фекалии е получен и в Регионалната инспекция по околна среда и водите /РИОСВ/ Пловдив. От там случаят е препратен до район "Централен". Според жители на блока до момента никой не е проучвал случая.

Кметът на "Централен" Райна Петрова заяви пред Plovdivutre.bg, че веднага ще бъде изпратен екип до посочения адрес и ще се предприемат спешни мерки.

Plovdivutre.bg ще следи развитието на случая.