"Човек на годината 2013" подкрепи пловдивските студенти

Мисия Пловдив

08-11-2013, 15:57

Снимка:

Facebook

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Виктор Илиев: Не правете компромис с нещата, в които вярвате!

Днес студентите от Пловдивския университет посрещнаха известния български композитор и диригент Виктор Илиев, който застана зад младежите и техните искания.

При всеки удобен случай диригентът е пътувал до България и активно е участвал в летните протести в страната.

В 5-та аудитория на Ректората в ПУ студентите и композиторът са дискутирали положението на България в момента и протестните действия в страната.

"Сега съм още по-мотивиран и изпълнен с положителна енергия. Не мога да ви опиша емоцията от разговора с г-н Илиев", сподели за Plovdivutre.bg г-н Безев – член на Студентски съвет в ПУ.

"Не правете компромис с нещата, в които вярвате!", казва Илиев на срещата с Ранобудните студенти в Пловдив.

Виктор Илиев e номиниран за "Човек на годината 2013" за организирането на танцовия спектакъл "Заедно" в Пловдив. Илиев е изключително интересен български композитор и забележителен диригент.

Творецът е роден в Пловдив. От 1995 година насам е живял в Америка, Австрия, Англия, а сега е берлинчанин. Навсякъде маестрото оставя музикална диря след себе си, като е канен да дирижира някои от най- известните европейски и световни оркестри. Като Филхармонията на нациите и Националния камерен оркестър на Люксембург, който е представителният оркестър на дука на Люксембург. А Гранд Тиатър Люксембург- един от 10-те водещи оперни театри в Европа, е поръчал авторска опера на Илиев, която ще бъде представена през 2014г.

В неделя от 11.00 часа на стълбите на Ректората на Софийския университет ще се проведе общонационален протест под името "Поход на справедливостта". По последна информация група студенти от Пловдив ще подкрепят колегите си с присъствие в столицата.