И служители на Сливенския затвор "пиха студена вода"

Новините

08-11-2013, 16:28

Снимка:

24 часа, архив

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Надзиратели от варненския затвор пиха по една студена вода

В днешната инициатива сливенските надзиратели са подкрепени и от колегите си в следствения арест

60 души „пиха студена вода" в знак на протестпред входа на женския затвор в Сливен.

Това съобщи Цветан Михайлов - член на Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България, цитиран от Фокус.

Протестът на служителите в Сливенския затвор изразява недоволството срещу политиката на държавата спрямо местата за лишаване от свобода.

В днешната инициатива сливенските надзиратели са подкрепени и от колегите си в следствения арест.

25 души от града ще се включат в Националния протест на служителите в затворите и следствените арести за утре (9 ноември) пред Министерството на правосъдието в София.

Мотото на очаквания протест ще бъде „Елате при нас", като призивът е отправен към компетентните институции с очакване за разговор и решаване на проблемите.

Исканията остават същите, както и преди 4 и половина години: спазване на трудовите права на служителите свързани с работно време, почивка, отпуски, увеличаване на сумата за специфични условия на труд.

Служителите в затворите искат още увеличаване на порциона и по-конкретно изравняването му с този на служителите на МВР, заяви Цветан Михайлов Той добави още, че се иска и подобряването на условията, които са унизителни и не човешки.

Ще се иска и увеличаване на персонала. До момента нито едно от поставените от нас искания не е изпълнено, което довежда и до протест на служителите, сподели Михайлов.

Ако след протеста няма резултат или постигнатите резултати не са удовлетворяващи, ще се вземе решение за продължаване на протестните действия. „Настроенията се радикализират. Вече не само членовете на синдиката, но и всички служители се обединяват около действията и исканията ни", коментира Цветан Михайлов.

Служителите на затворите и следствените арести са подкрепени и от Синдикалната организация на служителите в МВР, КНСБ. Има заявена подкрепа и от Българска офицерска легия „Раковски", които също ще се включат в протеста утре.

източник: 24 часа