Майката на загиналата на пътя Валя, води в гласуването за "Бург на годината"

Животът

09-11-2013, 12:18

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нашият Рафи стана Бург на годината

Виж номинираните за "Бург на годината" 2013

По традиция победителите ще бъдат обявени на празника на Бургас Никулден

Майката на загиналата при пътен инцидент Валя - Мария Димитрова, води в онлайн гласуването за престижната награда "Бург на годината".

Димитрова бе номинирана за изключителен принос за безопасността по пътищата, за неуморната си борба за повишаване културата и толерантността на водачи и пешеходци през изминалата година. Тя е учредител и на фондация "Безопасни улици от Валя". Към момента във фейсбук събитието на наградите вота си за нея са дали над 300 души.

НОМИНИРАНИТЕ ВИЖ ТУК

"Гласувайте за Мария. Тя плати жестока цена, но се бори за нашите деца. Не искам да зная откъде черпи сила, зная само че каузата си струва!", пишат потребители на социалната мрежа.

Почти 200 бургазлии са подкрепили спортиста Иван Марков, който е номиниран заради поредното си голямо постижение - сребърен медал на Световното първенство по вдигане на тежести в Полша тази година. Щангистът стана спортист N1 на Бургас за 2012 г.

Своето "за" призът да отиде при сдружение "Хамалогика" пък са дали 150 души досега.
Сдружението се сдоби с номинацияза за разкриване потенциала на града, непрестанните провокации бургазлии да участват в нестандартни културни прояви и създаването на един различен поглед върху градското пространството.

Весела Йорданова и екипът на общинската дирекция "Култура, маркетинг и ПР" пък могат да спечелят статуетката за засилване ролята на изкуството като двигател в процеса на развитие на града и хората чрез фестивала "Включи града". Досега те са събрали над 70 лайка.

С по-малко от 50 гласа засега е проф. Стефан Чапкънов - създател и дългогодишен ръководител на Фолклорен ансамбъл "Странджа". Той заслужи мястото си сред най-успелите бургазлии като главен художествен ръководител и диригент в продължение на 43 години на ансамбъла – за съхраняване и популяризиране на българското в Бургас и по света.

Над 100 са "вдигнали палец" в социалната мрежа за  Петър Алексиев, основател на детски футболен клуб "Звездичка". Алексиев бе номиниран за пробуждане на така необходимият спортен дух и здравна култура на бургаските деца, за развиване на масовия футбол в България.

През 2013-а наградите ще се връчат за четиринадесети пореден път. Тази година е включена и нова категория "Завърнали се младежи". Отличието ще бъде връчено на млади хора от Бургас, учили или работили извън родния град, завърнали се отново и допринасящи за развитието му, със своите свежи знания и нова енергия.

Гласуването е до 5-и декември на тел 056/860-860, e-mail: burgas@radio1.bg, във фейсбук: facebook.com/Radio.MIXX.Burgas , както и на скайп: radiomixx92.9. Тя е отворена и за вашите предложения за заслужили бургазлии, напомниха организаторите.

По традиция победителите ще бъдат обявени на празника на Бургас – 6-и декември.