Станков: Имам индикации за интерес към наши играчи

Спорт

09-11-2013, 14:30

Снимка:

lokomotivpd.com

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ще привлечем един или двама нови, призна треньорът на Локо

Треньорът на Локомотив (Пд) Александър Станков даде днес традиционната си пресконференция на Лаута. Специалистът говори за предстоящия мач срещу Черно море в понеделник, но също така спомена интересни неща за предстоящата селекция в отбора.

Ето какво заяви Сашо Станков на брифинга пред медиите:

Имахме нужда от победата над Витоша, за да може малко психологически да вдигнем настроението на футболистите и да се подготвим за мача с Черно море. Всички знаем, че варненци са много стабилен отбор, добре се представят в нашето първенство. Знаем, че ни очаква тежък мач и затова се подготвяме много старателно. Надявам се вече с нашите фенове да се обединим и да постигнем добър резултат.

За съжаление все още имаме футболисти, които не могат да участват пълноценно в тренировките и съответно в мача, но това е част от играта.

Действително се получиха два мача, които загубихме в първенството, но не може да се очаква нашият отбор винаги да е на ниво. Естествено, че ще има известни спадове по време на шампионата.

Имам претенции към футболистите за мача в Стара Загора, запознал съм ги с тях, анализирахме грешките и се надявам в мача с Черно море тези неща, за които сме разговаряли, да не се повторят. Надявам се да излезем с една добра игра и да постигнем победа в понеделник.

Положението със Здравко Лазаров е нормално. Надявам се и утре да тренира така, както днес и в понеделник да помогне на отбора. Що се касае до Тунчев – за него ще преценяваме в последния момент дали ще може да играе. Не искам да прибързвам с коментари, че ще участва в мача, защото това участие не е сигурно.

Не ме притеснява факта, че в Черно море има футболисти, които са играли в Локомотив (Пд). Хубавото е, че ние познаваме добре тези футболисти и ще вземем съответните мерки.

Информациите, че ще привлечем френски централен защитник не отговарят на истината. Казвам ви го директно. Има време до декември. Може би ще попълним отбора с един или двама футболисти, за да сме готови след Нова година.

Реален интерес към наши футболисти няма, но и аз самият имам индикации, че съществува интерес в най-първоначална фаза към наши играчи, но това е нормално. Може да се разделим с някой, но зависи на каква цена. Ако има реален интерес и добра оферта – може. Това ще се дискутира с президента.

Имаме планове за подготовката. Тя ще се проведе в два етапа, но ще ви я съобщим, когато му дойде времето.