Вандал преследва прокурор

Животът

09-11-2013, 16:01

Снимка:

smolyanpress.net

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Неизвестен вандал преследва и надра за трети път колата на прокурор Иван Спиров от Смолян. Неговото Пежо 307 вече е одрано от всички страни. 36-годишният прокурор е говорител на Окръжна прокуратура-Смолян. Преди две седмици той подаде жалби в полицията, след като на два пъти колата му бе надрана с остър предмет. Първо надрали предния капак от край до край, докато била паркирана зад съдебната палата. На следващия ден отишъл със семейството си на разходка на ларгото в родопския град и в рамките на два часа колата отново била надрана, този път по цялата дължина от лявата страна, пише smolyanpress.net.

Предполага се, че колата е надрана с ключ или пирон, като подозрението на запознати със случая е, че е един и същи човек, който е следил колата. Последния вандализъм станал на най-видното място пред входа на супермаркет зад съдебната палата във времето преди обяд. Одрана е боята по десния преден калник и предна дясна врата. Щетите по колата са за над 1500 лв. „Много е нагло да драска на такова място, където минават много хора. Аз вече внимавам къде паркирам, гледам да има камери или много хора. Мотивът е свързан с работата ми, лични дрязги не съм имал. Някой явно ме следи къде паркирам. Работата ми е такава, че засягам интересите на много лица. Няма да спра да работя по закон. Някой иска да пребоядисам цялата кола и не се притеснява да продължава да я дере, чувства се безнаказан. Притеснението ми е, че този който го прави, може да продължи и с нещо по-сериозно не само с драскане на ламарини“, каза Спиров.

Той не можел да подозира какви интереси е „настъпил“, тъй като нито е получавал заплахи, нито дори упреци. Убеден е, обаче, че е отмъщение или опит за сплашване. Вандалът не драскал колата му, когато е паркирана пред дома му, тъй като се виждало от прозорците. По случаите се водят досъдебни производства.