МВР разкри транспортна схема за превоз на незаконни мигранти

Крими

09-11-2013, 16:23

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хасковски автобуси стовариха 60 сирийци пред джамията в центъра

Стоварените край Халите "сирийци" всъщност са афганистанци

МВР разби транспортна схема за превоз на незаконни мигранти към София.

Престъпниците са открити при специализирана полицейска операция в София и Хасково. Арестувани са трима мъже – двама българи и един иракчанин, заподозрени за измама и организиране на транспортна схема за превоз на незаконни имигранти от Хасково до столицата.

Около 22.00 часа снощи дежурни патрули от столичната полиция са установили два автобуса с хасковски регистрации, спрели около Централните хали. При последвалата проверка е установено, че пътниците от различни националности идват от Центъра за първоначално настаняване на имигранти в Харманли и от Дома в Пъстрогор.

Установени са общо 97 лица, от тях 17 са сирийци, а останалите - незаконни имигранти от Афганистан. Под 18 години са били 55 от пътниците в двата автобуса, от тях 52 са афганистанчета, а сирийски деца - 3. С помощта на преводач от арабски и персийски езици на български език, са проверени документите им. Всичките са установени – с документи, имена и снимки.

Двамата българи и иракчанинът са действали по схемата за вкарване на чужденци неедократно и ще бъдат задържани. Дошлите имигранти ще трябва да бъдат върнати обратно по местата, откъдето са отпътували.

Разследването на измамата и на организирането на транспортната схема продължава.