Нови радикални националисти сформират партия

Политика

09-11-2013, 17:32

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

В политическата платформа участва и неонацистка организация

Нова националистическа формация се задава на българския политически фронт.

Учредителното събрание на новата „Националистическа партия на България” се проведе днес. Създателите й смятат, че националният характер на българската идентичност е поставен под въпрос и в опасност и че държавата е абдикирала от основната си функция да осигури оцеляването и условия за възпроизводство на българската нация.

В платформата участват организация „Национална съпротива”, Българска национално-радикална партия, група неформални младежки патриотични организации, националистически групи, както и повечето от подразделенията в страната на „Кръв и чест” - международна неонацистка политическа мрежа, обявена за незаконна в Германия, Русия и Испания.

Националистите агитират за строга и рестриктивна наказателна политика по отношение на битовата и малцинствената престъпност.

„Нашето съществуване и оцеляване като народ е заплашено, поставено е под въпрос. Това, което наблюдаваме в последните седмици и месеци – проблемите с бежанците, дебатите около продажбата на земя на чужди граждани, са просто щрихи и отделни моменти, които допълват общата картина – че нашата държава не ни принадлежи”, заяви един от учредителите на партията Симеон Костадинов.