„Берое“ порази „Левски“ с гол на Христов за ЧРД

Спорт

09-11-2013, 00:00

Снимка:

beroe.bg

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

След 21 години без победа в Стара Загора „Берое“ написа история като победи с 1:0 „сините“ под Аязмото.

Рожденикът Венцислав Христов вкара единственото попадение в мача в 30-ата минута от дузпа отсъдена за нарушение срещу самия него. Беройци играха много концентрирано и компактно в защита и се възползваха от шансовете си в нападение, с което заслужено се поздравиха с победата.
В първата минута след опасна игра на Иво Иванов Станислав Ангелов центрира от пряк свободен удар близо до тъч линията в наказателното поле, но защитата на „Берое“ изчисти в корнер. При изпълнението Орлин Старокин центрира от корнер за Милиев, който засече с глава, но крайно неточно. В 8-ата минута Цветан Генков сваля с глава една центрирана топка към Гари Родригес, който пробва техничен удар към далечния ъгъл на пазената от Караджов врата, но топката мина покрай целта.
Минута след това Пламен Крумов центрира от пряк свободен удар на 30 метра фронтално на вратата. Борислав Стойчев засече с глава в наказателното поле, но топката попадна в ръцете на Пламен Илиев. В 10-ата минута Владимир Гаджев стреля от добра позиция на метър пред дъгата пред наказателното поле към долния ляв ъгъл на вратата на Караджов. Стражът обаче внимаваше в ситуацията и успя да избие в корнер. Елио Мартинс стреля от дистанция с левия крак по земя в 17-ата минута, но топката мина покрай вратата. Две минути по-късно след корнер и избита от Караджов топка, тя попадна във Владимир Гаджев, който центрира остро в наказателното поле, където Орлин Старокин игра с глава преди кълбото да стигне до Цветан Генков. Топката мина над рамката. В 27-ата минута Пламен Крумов центрира пред наказателното поле, където Елио Мартинс подаде с глава напред. Георги Андонов бе съборен от Дъстли Мюлдер в наказателното поле на „Левски“, но съдията подмина ситуацията. Само минута по-късно Венцислав Христов бе съборен след извеждащ пас в наказателното поле от Даниел Димов и този път реферът не подмина ситуацията и посочи бялата точка. Зад топката застана рожденикът днес, Венцислав Христов, който стреля точно в левия ъгъл на вратата, успявайки да залъже Пламен Илиев да се хвърли на другата страна. В 33-ата минута Пламен Крумов проби от дясно и центрира, но Пламен Илиев излееа и улови. Три минути по-късно Гари Родригес получи топката в наказателното поле, прибра кълбото към вътрешността на пеналта и стреля между Иво Иванов и Пламен Крумов, но топката мина в ляво от целта.
И в този мач съдиите отново решиха, че играта с гърди на Пламен Крумов е непозволена и в 40-ата минута отново при такава игра, под предтекст, че е с ръка, реферът Георги Димитров даде жълт картон на бека на „Берое“. В 44-ата минута първо Дъстли Мюлдер стреля от 30-ина метра, топката рикошира в гърба на Иво Иванов и излезе в корнер. След това Даниел Димов отправи шут от около 23-24 метра фронтално на целта, но Иван Караджов се разпъна добре и с върха на пръстите си изби в корнер.
След почивката „Берое“ започна по-предпазливо и концентрирано в защита. В 53-ата минута Орлин Старокин центрира почти от тъч линията към Пламен Димов, който засече с глава от точката за изпълнение на дузпа, но топката мина покрай целта. Минута след това при дълго извеждащо подаване за Давид Каядо по десния фланг, той успя да стигне до топката и върна назад за Венцислав Христов, който бе непокрит в наказателното поле, но нападателят се размина за малко с кълбото. В 60-ата минута Антонио Вутов получи на границата на наказателното поле и върна назад за Владимир Гаджев, който стреля по земя, но слабо и топката попадна в ръцете на Караджов. Минута след това Станислав Ангелов стреля от дъгата пред наказателното поле, но високо над вратата. В 73-ата минута Мирослав Иванов стреля по земя от 23-24 метра, но топката мина покрай вратата. Десет минути по-късно Мирослав Иванов стреля директно от пряк свободен удар на 26-27 метра фронтално на вратата. Топката тупна пред Караджов, но попада сигурно в обятията му. В 85-ата минута Орлин Старокин пробва центриране, топката рикошира в Крумов и попадна в Макриев, който от малкото наказателно опита удар, но слаб и в ръцете на Караджов. В последната минута на петминутното продължение Елио Мартинс вкара за втори път топката във вратата на „Левски“, но голът бе отменен заради фаул в атака.

Следващият мач на „Берое“ е срещу „Лудогорец“ на 14 ноември от 18 часа в Разград за Купата на България. Реваншът е на 17 ноември от 18 часа в Стара Загора.