Федерер показа характер и се класира за полуфиналите в Лондон

Спорт

10-11-2013, 12:23

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

На полуфинала Федерер ще срещне стария си познайник Рафа Надал

Роджър Федерер спечели изключително оспорван мач срещу Хуан Мартин дел Потро с 4-6, 7-6(2), 7-5 и се класира за полуфиналите на Финалите на световния тур, пише Sportline.bg.

 

Швейцарският маестро прави най-слабия си сезон от много години насам, но днес напомни на своите фенове за най-добрите си времена, като показа изключителен характер, за да стигне до успеха. Дел Потро бе по-стабилен в първия сет и пробив два пъти своя съперник, за да стигне до 6-4. Втората част бе изключително равностойна, но в тайбрека Федерер бе по-концентриран, натрупа ранна преднина и изравни резултата след 7-2. Аржентинецът започна пределно мотивирано решаващия сет и поведе с 3-0, но шесткратният шампион заигра много силно и изравни, а след това постигна решаващ пробив при 5-5. Дел Потро се бори до край, но все пак Федерер затвори мача при първия си мачбол, като по този начин се класира за полуфиналите на турнира.

 

Утре той ще срещне Рафаел Надал в битка за място на финала, докато в другия полуфинал един срещу друг ще се изправят Новак Джокович и Станислас Вавринка.