Спартак Плевен измъкна победата в Бургас

Богдан Боев бе най-резултатен за Черноморец със 17 точки, а Новак Попович добави 10 за домакините

Баскетболистите на  Черноморец  не успяха да запишат първа победа в първенството на НБЛ за сезона, след като отстъпиха в Бургас на гостите от Спартак Плевен с 60-53. По този начин плевенчани записаха първа победа и се отлепиха от дъното на класирането.

Срещата започна отлично  за домакините, които поведоха с невероятното 12-0, като тази разлика се запази почти до края на първата част. Последва обаче силна серия от 19-3 в полза на гостите, която обърна резултата и на почивката Спартак водеше с 36-32.

През третата част разликата от няколко точки в полза на гостуващия отбор се запази, а няколко минути преди края на мача резултатът беше изравнен. В края обаче гостите показаха по-здрава психика и по-голяма точност при стрелбата и се поздравиха с крайната победа от 60:53 в своя полза. 

Богдан Боев бе най-резултатен за Черноморец със 17 точки, а Новак Попович добави 10 за домакините. В следващия кръг предстои тежко гостуване за момчетата на Дечо Коешинов, които на 16 ноември ще срещнат шампиона Лукойл Академик.