Освирканият Мъри: Какъв картбланш? Не се притеснявам за себе си!

Спорт

10-11-2013, 16:55

Снимка:

Plovdivutre.bg (архив)

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Ако бях фен, и на мен нямаше да ми хареса отбора, призна треньорът на Ботев

Треньорът на Ботев (Пд) Станимир Стоилов не посмя да се оправдае с терена за загубата от Любимец с 0:1. Мъри обаче изрично натърти, че няма намерение да се оттегля от поста си след поредната издънка.

На въпрос дали очаква нов картбланш от ръководството Стоилов отговори така:

„Какъв картбланш? Не се притеснявам за себе си, притеснявам се за Ботев”.

Ето какво още каза Стоилов, който за първи път бе сериозно освиркан от феновете на Ботев:„Играхме само едно полувреме – първото. През второто бяхме доста неориентирани. Не мога да приема поведение да играеш добре като домакин и то срещу водещи отбори, а срещу другите - нищо. Не сме избирали специална тактика. Явно, че проблемът е и психологически”.„И аз да съм фен, и на мен нямаше да ми хареса отбора”.

„Какво значи по-кардинални решения? Опитваме се да играем футбол. Ще поразмисля за себе си какво трябва да се предприеме оттук нататък. Нормално е подобни загуби да нанасят удари по амбициите на Ботев”.

„Защо да имам разговори с феновете. Те са тук – гледат, преценяват. Не смятам, че е нужно да влизам в такъв постоянен диалог с тях. Не може да влязат феновете да играят”.

„Наказание за футболистите? Наказанието е такова, че като загубиш – ставаш за смях. Никъде по света го няма това да наказваш играчите с процент от заплати и нещо такова”.