Седмицата: Прозорец към успеха

Хороскоп

10-11-2013, 17:31

Снимка:

N/A

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Астрологична картина за 11- 17 ноември

Есента на 2013 бе прогнозирана като един от най-неустойчивите периоди през настоящата година, но дори и в смутни времена, Съдбата може да ни отвори макар и за кратко прозорец към успеха. През предстоящата седмица звездите забъркват необходимите съставки за благоприятен период, въпреки че Юпитер-небесния благодетел току що стана ретрограден. Това обаче по-скоро ще забави скоростта на реализация на позитивните ни очаквания за да ги приведе във форма удобна за реализация, отколкото да ги обезцени и най-после можем успешно да вложим усилия и надежди в изследването на нови възможности и стартирането на нови начинания.

Хармоничните конфигурации, които образуват планетите помежду си акцентират водната и земната стихии. Водата и Земята са съзидателните елементи, в нашия поднебесен свят, формулата на живота, стояща в основата на всичко което се съдържа във видимата ни реалност. Дори Бог се е нуждаел от тях за да забърка калта, от която е създал човека. Дева, Риби, Скорпион и Козирог са знаците, благодарение на чиято енергийна същност ще забъркаме бъдещето си, с помощта на Слънцето, Меркурий, Венера, Марс, Сатурн, Нептун и Плутон, а Рака в който е заключен фундамента на съществуването ще ни предостави закрилящата подкрепа на Юпитер.

Обмена, който създава действително съзидателна концентрация на енергия е между Слънцето, Сатурн и Юпитер, с подкрепящия устрем на Марс. Това определя периода като изключително благоприятен за стартиране на дългосрочни начинания със стратегическо значение. Той дава гаранция за успех на новите проекти, стига да не залагаме в тях очаквания за скоростно развитие и растеж. За сметка на скоростта обаче ще имаме устойчив и сигурен във времето резултат и постижения, ситуации и познанства, които със сигурност няма да имат мимолетно присъствие в живота ни. При това, ще можем да разчитаме както на добре преценени лични ресурси, така и на официални инстанции, авторитетни личности и утвърдени професионалисти.

12 ноември е денят, който ще се усмихне на късметлиите или тези които съдбата е решила да награди за проявеното търпение и положените досега усилия. Тогава на небето се образува фигура наподобяваща хвърчило обединяваща енергиите на Сатурн, Слънцето, Юпитер, Марс и Луната. Това е конфигурация с огромен потенциал, съчетаваща вътрешна сила и динамика с налични външни възможности и подкрепящи обстоятелства. Тя ще даде мощен тласък на узрели за реализация ситуации, от чиято инерция ще можем да се възползваме през цялата седмица.

Разбира се, във Вселената винаги има баланс и идеални за всичко периоди няма. За сметка на силния тласък в деловите инициативи и проектите свързани със себе-реализацията ни, личния живот и партньорства ще преминат през своеобразна проверка на устойчивостта чрез по-малки или по-големи кризи. Венера, покровителката на любовта и брака, вече започна ревизията след прехода си в Козирог, оставайки сляпа и глуха за романтични жестове, неподкрепени от съвсем практични доказателства за любов, привързаност и вярност. На 15 ноември тя навлиза в конфликтната зона маркирана от Уран и Плутон, а напрежението допълнително ще нарасне в края на седмицата с наближаването на пълнолунието, което както знаем поражда емоционална нестабилност и довежда до максимална реализация съществуващите тенденции и процеси. В основата на конфликтите ще бъдат най-вече ревността, болезнената привързаност, подозренията и неоправданото доверие. Пазете връзките си с хора, които са ви скъпи и помнете че това със сигурност не е подходящия момент да изясняване на взаимоотношения.

Венерините неволи резонно ще имат ефект и върху финансовата ни стабилност. периодът със сигурност не е безопасен за рисковани финансови вложения. Запознайте се с всички факти и детайли съпътстващи по-крупни инвестиции или поемането на финансови отговорности. Непредвидени разходи в по-голям размер също могат сериозно да застрашат бюджета ни, затова е необходимо да бъдем по-пестеливи и поддържаме финансова дисциплина.

В здравословно отношение периода би следвало да донесе подобрение и стабилизация на здравето, както и намиране на недостъпни до този момент възможности за лечение. Струва си да потърсите потвърждение на направени в предходните две три седмици диагнози и изследвания.