ABBA стават пак едно?

Легендарната група ще навърши 40 години през 2014 година

Легендарната шведска поп група АВВА може да се събере отново следващата година, за да отпразнува 40-годишнината от победата си на песенния конкурс "Евровизия", съобщи France Presse, като се позова на интервю на русокосата солистка на състава Агнета Фелтскуг, пише inews.bg.

"Разбира се, това е нещото за което ние понякога мислим" - каза Агнета. "Има планове да се направи нещо, за да се отбележи годишнината. Но сега не мога да кажа какво ще излезе от това" - заявява изпълнителката.

През 2014 година се навършват 40 години от излизането на песента "Waterloo", донесла победата на състава на песенния конкурс "Евровизия", която даде началото на шеметната кариера на състава и и проправи пътя към световната слава.

Последвалите след това композиции като "Mamma Mia", "Dancing Queen" и "Super Trouper" превръщат ABBA в една от най-успешните групи в историята на поп музиката, отреждат ѝ заслужено място в Залата на славата на рокендрола, допълва БТА.

За година на основаването на ABBA се смята 1972 година. Името на групата е абревиатура, съставена от първите букви от имената на членовете на състава Бьорн, Бени, Агнета и Анни-Фрид.

Съставът се разпада през 1982 година.