Създадоха първите принтери, разпознаващи лица

Животът

10-11-2013, 19:45

Снимка:

facebook

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Принтерите автоматично зареждат интерактивно меню

Представете си, че разполагате с принтер, който може да усети топлината на тялото ви, докато преминавате покрай него или „прочита“ мислите ви, когато искате да го използвате? Какво ще кажете за възможността само с едно движение на ръката си над него да го активирате и устройството да сканира лицето ви като зареди специално персонализирано меню, според предпочитанията ви? Ако си мислите, че това е просто една футуристична идея със сигурност грешите, тъй като подобен модел вече се разработва от Fuji Xerox, предаде techworld.

 Компанията дори планира да представи 20 отделни принтера, които поддържат уникалната WelcomEyes Advance функция и са базирани на технология за разпознаване на лицата. Устройствата също така имат сензори, които усещат движение и са първите по рода си в индустрията досега. От Fuji Xerox разкриха, че те са оборудвани със специална камера, позволяваща им да разбират кога потребителите се приближат до тях и искат да ги използват.

 След това принтерите автоматично зареждат интерактивно меню, което е оптимизирано специално за желанията на съответния потребител. Уникалните модели могат да се „събуждат“ от спящ режим само за 3,1 секунди, което е три пъти по-малка стойност от стандартните устройства в индустрията. Още по-интересното е, че Fuji Xerox твърдят, че новите принтери работят толкова безшумно, че са най-добрите в своя клас по този показател.