Липсата на оргазъм е психологически проблем

Животът

11-11-2013, 09:11

Снимка:

facebook

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Това може да бъде свързано и с неправилния избор на партньора

Неспособността на мъжа да достави удоволствие на партньорката си, без да гали клитора й, свидетелства за сексуалната му несъстоятелност, пише БГНЕС.

Затова сексуално неграмотните хора възприемат като фригидност неспособността на жената да достигне оргазъм при полов акт без стимулиране на клитора.

На Запад бяха проведени изследвания с участието на пациенти от специализираните клиники, съобщава електронното издание sex-news.ru. Оказало се, че при жените се наблюдава нарушение на оргазъма 3-4 пъти повече в сравнение с други сексуални разстройства. Често причината е психологическа.

Липсата на оргазъм може да бъде свързана с неправилния избор на партньора, особено на първия, чийто упрек може да повлияе върху способността да се получава удовлетворение от секса. Разпространена причина за секс без удоволствие е и чувството на вина, свързано със сексуалните отношения. Възможно е влияние да оказват бабите и майките, които от ранни години внушават, че сексът преди брака е признак на леко и недостойно поведение.

Страхът от забременяване също може да стане причина, която да блокира оргазъма. Но този проблем може да се реши лесно – трябва само да подберете правилния контрацептив.

Ако обаче в крайна сметка не можете да се справите с липсата на оргазъм, трябва да се обърнете за помощ към специалист.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен