Почти 3 000 са с невалидни лични карти

Изтича валидността на още 2 000 документа за самоличност

2667  са личните карти, чиято валидност е изтекла през 2010г., 2011г. и 2012 г.  и не са подменени. До края на настоящата година изтича валидността на още 2355 лични карти, 9389 паспорти и 2091 свидетелства за управление на МПС.

От полицията напомнят, че срокът, в който гражданите следва да подадат заявление за издаване на нови документи е 30 дни от датата на изтичане на тяхната валидност.

Група “Български документи за самоличност”  припомня на гражданите, че  личната карта  може да бъде подменена преди изтичането на валидността й и им препоръчват да не изчакват крайния срок, за да не им коства повече време, усилия и напрежение.

Гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от Първо РУ “Полиция” –гр. Стара Загора и Второ РУ "Полиция"  - Стара Загора, могат да подадат заявления за подмяна на личната си карта / паспорт и на СУ на МПС  с обикновена услуга в звената “Български документи за самоличност” в сградите на полицейските управления. Звената работят с приемно време  - от 8,30 до 17,30 часа, без прекъсване.

Гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от РУ “Полиция” - град Казанлък, могат да подадат заявления за подмяна на личната си карта / паспорт с обикновена или бърза услуга и за подмяна на СУ на МПС  с обикновена услуга в звено “Български документи за самоличност” в сградата на ул. “Д-р Стамболски” №2. Звеното работи с приемно време  - от 8,30 до 17,30 часа, без прекъсване.