Глобален феномен събира геймъри у нас, създават видео игра за 48 часа

Варна Лайф

11-11-2013, 20:04

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

48-часовият маратон цели да обедини гейм ентусиастите по целия свят около една обща идея

В първия месец на следващата година България за първи път става част от глобалното начинание Global Game Jam.Събитието се провежда от 5 години по целия свят, в общо 63 страни по света, с 16 705 регистрирани участника. BBC нарича събитието "глобален феномен". В същността си, то е 48-часов маратон, който цели да обедини гейм ентусиасти по целия свят около една обща идея.

Sofia Game Jam е страхотна възможност за гейм дизайнери, програмисти, звукови дизайнери, графични артисти или просто хора, които се интересуват от видео игри, да се съберат и заедно да сътворят игра в рамките на 48 часа. Ей така, заради предизвикателството. 

Sofia Game Jam започва в петък, 24.01.2014 в 12:00 часа в Бетахаус - домакините на събитието, и завършва в неделя, 26.01.2014 в 20:00 часа, отново там, с презентации на игрите и гласуване за победител.

Участниците са микс от доброволци, студенти и гейм ентусиасти, и събитието предоставя, преди всичко, поле за среща с хора от гейм индустрията, обмен на идеи, също така и достъп до младите таланти на България. Събитието е спонсорирано от Юбисофт България, Imperia Online, Gameloft и Unity Software; а Playstation и Monster са подготвили изненади за всички.