Херо: Има опасност Бургас да остане без отбор в А група

Спорт

12-11-2013, 09:17

Снимка:

Пресслужба Черноморец

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черноморец дава старт на турнира "Kупа Бургас 2013"

След като продаваш най-добрите си футболисти, е в нормално да се стигне до криза - смята треньорът

Това заяви наставникът на Черноморец в предаването „Пред банята”. Треньорът добави още, че след като никой от бургазлии не желае да даде и един лев за футбола в града, има опасност Бургас да остане без отбор в А група.

„Хората не ги интересува колко милиони са докарани от продажба на футболисти, защото това е за сметка на качеството - смята треньорът. Вижда се как Лудогорец само надгражда, а не продава, а ние правим точно обратното. В един момент ние просто нямахме повече качество. Като добавим и други причини, които не искам да коментирам - резултатът е такъв", заяви Димитров.

В същото време Димитър Димитров смята, че Черноморец като клуб има една от най-добрите школи, като в тима играят цели 8 юноши, но това не е достатъчно.

"Въпреки, че в първия състав са привлечени няколко от младите футболисти на школата, няма подкрепа от никого и трябва някак да се оправяме сами. Можех да си тръгна, но не съм такъв човек. Затова стискам зъби и продължавам напред – добави треньорът.

Черноморец е в криза и това бе заложено отдавна от политиката, която се води в клуба смята опитният наставник на акулите. Доскро клубът се  издържаше "Петрол холдинг", но след като отношенията се обтегнаха и след тяхното оттегляне, ситуацията е доста неприятна – каза още Димитров. Треньорът е наясно, че като продаваш най-добрите си футболисти е в нормално да се стигне до криза.