Фенове представиха проект за обновяване на стадиона в Долно Езерово

Спорт

12-11-2013, 10:29

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Идеята на феновете срещна разбиране и подкрепа от бургаския градоначалник

Разработката включва реконструкция на настоящата база в Долно Езерово, която в момента Нефтохимик използва за подготовка.

В сегашното си състояние съоръжението отговаря на критерии, които са присъщи за подготовка на отбори от Областните групи, въпреки усилията, които се полагат за поддръжката на терена и околните площи.

Идеята е този проект да кандидатства за предоставяне на европейски средства по програмата за развитие на регионите, като базата се реконструира и обнови така, че на нея да може да се води нормална тренировъчна дейност, както и да се провеждат футболни срещи от различни нива.

В представения проект са заложени нови три терена с изкуствена трева, възстановяване на основния терен, 3 нови трибуни, както и основен ремонт на сега съществуващата, изграждане на административна сграда, както и на два паркинга с капацитет до 80 автомобила и 3 автобуса.  
Този проект бе представен на  кмета на града Димитър Николов, който изрази подкрепата си за осъществяването на тази добра идея за развитието на спорта и футбола в Бургас.