Озеленяват Стара Загора

Мисия

12-11-2013, 12:07

Снимка:

община Стара Загора

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

2000 рози ще цъфтят на пролет в Стара Загора

Кметът дава символичен старт на акцията в сряда

През ноември ще бъдат засадени общо 175 широколистни дръвчета, които ще обогатят уличната зеленина на областния град - 60 фиданки „шестил“, 20 „див рожков“, 60 „липа“, 10 фиданки „китайски мехурник“ и 25 дръвчета от видовете „ясен“ и „чинар“.

Чрез дарение ще бъдат предоставени 30 брези на Административно бюро „Център“, които ще послужат за възстановяване на отпадналите през годините дървета от същия вид на ул.“Д. Наумов“, северно от ул.“Ген.Столетов“.

Ще бъдат предоставени дръвчета „бреза“ и на Административно бюро „запад“ за облагородяване на междублокови пространства в кв.“Казански“.

Община Стара Загора възложи доставката на декоративна растителност в изпълнение на проект за реконструкция и рехабилитация на ул.“Христо Ботев“ и ул.“Генерал Столетов“, както и за бул.“Цар Симеон Велики“, в отсечката между бул.“П.Евтимий“ и бул.“Крайречен“ и в отсечката между ул.“Х.Д.Асенов“ и ул.“Ал.Батенберг“.

Символичен старт на кампанията по градско озеленяване ще даде на 13 ноември в 10 ч. кметът Живко Тодоров. Ще бъдат засадени 6 дръвчета ясен пред Народно читалище „Св. Климент Охридски“ и Начално училище „Д.Благоев“ /пресечката на бул. „Ц.С.Велики“ и ул. „Л.Каравелов“/.