Българи и румънци в Рибен фестивал за най-оригинална рецепта

Мисия Добрич

12-11-2013, 12:42

Снимка:

facebook

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Готвачи от Балчик и Наводари се събират в Белия град

Кулинари от Балчик и румънската община Наводари ще се надпреварват на Рибен фестивал в приготвянето на най-вкусното ястие от морски дарове. Надпреварата ще се състои от 18 до 20 ноември в Балчик, ще събере ресторантьори, хотелиери, туроператори от трансграничния регион, съобщиха от европейския институт по културен туризъм "Еврика", който е партньор в проявата.

Очаква се на фестивала да бъдат представени поне двайсет гозби от черноморска риба, с които готвачите ще демонстрират многообразието от рецепти и използването на подправки в региона, поясни Божанка Добрева, координатор на проекти в "Еврика", цитирана от БТА. След дегустация публиката на кулинарния форум ще каже тежката си дума за трите най-оригинални рецепти, които заведенията в Балчик и Наводари ще популяризират в менюто си.

Рибният фестивал е част от проект за изграждане на агро и рибен пазар, който се реализира с подкрепата на Програмата за трансгранично  сътрудничество Румъния-България: 2007-2013 година.

Партньорите в проекта ще представят утре в Балчик и бъдещ   трансграничен център за туризъм, който трябва да бъде открит за новия летен сезон.