В Австралия пускат видеомарка за Коледа

Животът

12-11-2013, 16:13

Снимка:

БГНЕС

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Австралийската пощенска служба внедри новите технологии в пощенска марка, създавайки "видeомарка", съобщава АФП,цитирани от БГНЕС.

Иновацията представлява кратък поздрав от изпращача, който получателят ще отваря чрез мобилния си телефон. Видеомарките ще са безплатни в периода преди Коледа, но след Нова година ще станат платени. 15-секундното персонално видео ще бъде прикрепяно по желание към съответната пощенска пратка - писмо или колет. "На Коледа всички искат да бъдат с онези, които обичат. Но на празника много хора ще останат разделени, тъй като Австралия е голяма, цял континент. Да не говорим за австралийците, които ще посрещнат Коледа, пръснати по цял свят. Видеомарката ще помогне те да бъдат заедно за 15 секунди", отбелязват от Австралийската пощенска служба. Видеомарката, която ще бъде изпращана с пратки на Express Post and Express Courier International, ще бъде достъпна за отваряне само от смартфон. Собствениците на мобилни телефони по-старо поколение няма да имат възможността да ползват услугата. Изпращачът сканира марката и я прикача към пратката под формата на персонален видеопоздрав. При получаване на пратката получателят също сканира марката със смартфона си и възпроизвежда видеопоздрава.

Видеомарката ще има трайност 90 дни след записването й. Тя ще може да бъде препращана чрез електронна поща, споделяна в социалните мрежи, записвана на харддиска и прочие.