За какво лъжат мъжете в социалната мрежа?

Животът

12-11-2013, 17:17

Снимка:

интернет

Автор:

Валерия Попова

Всичко от Автора

Вижте топ 3 на мъжките лъжи във Фейсбук

С нарастването на популярността на Facebook, все повече започнахме да използваме мрежата за запознанства с нови хора. Сайтът предлага обширна информация за човека срещу нас и ние смятаме, че само с един бърз погле върху профила може да преценим дали ще си паснем с готиния сладур, когото сме харесали.

Внимание, дами, оказва се, че мъжете обичат да послъгват в социалната мрежа. Не винаги, статусите, коментарите и предпочитанията на мъжете отговарят на истината и често това е напълно умишлено. Вижте топ 3 на мъжките лъжи във Facebook:

На първо място поставяме любовния статус. Много често мъжете предпочитат да се афишират като "необвързани", въпреки че имат сериозна връзка. Затова имайте едно на ум преди да отдъхнете, че готиния тип от последното парти е свободен.

На второ място са общите приятели. Доказно е, че когато видим, че с някого ни свързват 2-3 или повече общи познати, автоматично се успокояваме. Смятаме, че човекът отсреща е "проверен" и можем да му се доверим. Проблемът тук е, че някои мъже използват съвсем съзнателно този трик, за да се сближат по-лесно с нас. Така че не прибързвайте с преценката, а добре помислете дали да се занимавате с всеки, който иска да ви добави като приятел във Facebook.

На последно място, но не по важност, е възрастта. Макар да се смята, че ние, жените, сме по-чувствителни на тази тема, голяма част от мъжете също са склонни да преиначават годините си. Най-лесния начин да проверите дали сладурът, с който си пишете е откровен е да проверите къде и кога е завършил училище и да сверите данните.

Ако пък профилът на мъж не предоставя никаква информация, тогава по-добре изобщо да не се захващате с него. Сигурно има причина да крие основни неща за себе си.