Правят хладилно помещение за риба до пристанището в Поморие

В него ще има ледогенератори, които ще се ползват безплатно от всички рибари

Хладилно помещение за риба ще бъде изградено до пристанището (новия кей) в Поморие по проект. Така ще се гарантира на потребителите качеството на продукта и ще повиши търсенето. Това е един от начините да се помогне на местните рибари и затова община Поморие е кандидатствала за финансиране от Европейския фонд за доставка и монтаж на ледогенератори за люспест лед за общо ползване от рибарите.

"При одобрение на проекта те ще бъдат поставени в хладилното помещение, което ще се намира в непосредствена близост до пристанището и ще могат да се ползват безплатно от всички", казаха от общината.

С новото хладилно помещение ще се покрият изискванията на ЕС за санитарен контрол, стандарти на качество и безопасност на храните. То ще бъде с височината 2500 мм, като в него ще бъдат разположени бункерите за съхранение на произведения лед.

Общината планира да популяризира и дейността на рибарите и техния продукт с проект. Това ще стане чрез изработка и целесъобразно разпространение на рекламни материали – брошури, флаери, плакати, билбордове, както и създаването на интернет страница.