Протестът вечерта: по-спокоен, но не по-слаб (обновява се)

Sofiautre.bg следи отблизо събитията!

Обстановката пред Народното събрание, където продължава протестът след днешните сблъсъци, е спокойна.

Събралите се протестиращи граждани към този час са над 500 души.

Протестиращите скандират „Оставка”, свирят на свирки и развяват българското знаме. На бул. „Цар Освободител” са поставени две боклукчийски кофи, както и макет на автобус, на който пише: „Правителствена лудница и спешна медицинска оставка”. Полицейското присъствие в района е засилено.

Движението от кръстовището на бул. „Цар Освободител” до ул. „Георги Сава Раковски” е блокирано. Движението по бул. „Васил Левски” се осъществява нормално.

19,19:  Протестиращите хвърлят бомбички по сградата на Народното събрание и се опитват да премахната металните заграждения пред парламента. Преди малко пет контейнера за боклук бяха подредени пред централния вход, на които се е качил представител на „Ранобудните студенти” и развява с едната ръка тяхното знамето, а в другата ръка държи запалена факла. До кофите стои студент с плакат, на който пише „Има смисъл”.  Върху самите заграждения символично са завързани черни ленти в знак на траур.

19,53: Протестиращите пред сградата парламента се увеличават. Недоволните граждани замерват Народното събрание бутилки от минерална вода и други предмети.