Клубовете на среща в БФС за съдийството

Спорт

13-11-2013, 10:53

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Очаква се представителите на футболната Темида и клубовете да стигнат до решения, от които ще спечели футболът и привържениците

Повишаването на напрежението сред съдиите принуди ръководството на БФС и съдийската комисия да свикат спешна извънредна среща на представители на клубовете и част от ръководството на съюза.

Причините не са една и две, но в епицентъра на проблемите стои недоволството на много от клубовете относно съдийството в срещите от А група. Както е известно част от водещите съдии са със спрени права, включително двама от последния кръг, ръководили срещите Черноморец – Локо София и Берое Левски. От по-миналия кръг най-титулования рефер Станислав Тодоров също почива до второ разпореждане. Да не говорим, че от близо година мачове в елита не ръководи бургаския арбитър Ахмед Ахмед, който като че ли  бе позабравен от Съдийската комисия.

Все още към този момент не е определен реферът за очакваното дерби в събота за Купата на България между доскорошните главни претенденти за титлата ЦСКА и Левски. Ясно е, че за да се предотвратят недоволства от едната и другата страна, мачът трябва да бъде поверен на опитен и авторитетен арбитър, каквито обаче в последно време липсват все повече.

Очаква се до утре и това назначение да стане факт, а представителите на футболната Темида и клубовете да достигнат до решения, от които ще спечели футболът като цяло и привържениците, които за голямо съжаление оредяват все повече по българските стадиони.