Флората привлича изложби от Лувъра и Ермитажа след ремонта

В края на миналия месец общинският съвет одобри да се тегли кредит за поредния голям проект в Бургас

Флората, но от стъкло, трябва да грейне напълно готова след по-малко от две години. Това ще стане възможно след като в края на миналия месец местният парламент каза "да" на заема, който поиска да тегли общината, за да осъществи поредния голям проект в Бургас.

СНИМКИ НА ФЛОРАТА СЛЕД РЕМОНТА ТУК

След реконструкцията стъклените куполи ще могат да поемат част от събитията на "Морското Казино", което се оказа малко за огромния наплив събития през последните години. От общината планират да развият дейността на Флората освен за традиционните изложения, да канят и гостуващи експозиции от най-реномираните световни музеи като Британския музей, Лувъра или Ермитажа.

Както Burgasutre писа след ремонта една от най-романтичните локации в града ще позволява организирането на сватбени тържества, балове и други частни партита. Освен остъклените зали проектът предвижда вертикалното озеляване върху част от предните панели и покривите, което ще допринасе за вписването на комплекса по естествен начин в парковата среда.

Към момента тече установеният срок от един месец за влизане в сила на решението на общински съвет за финансирането на проекта. След това ще бъде сключен договорът за кредит и ще бъдат обявени обществените поръчки за избор на изпълнители и доставчици. Стойността на планираната инвестиция е 3,43 млн. лв.