Започна реконструкцията на Градски парк „Свети Георги”

Мисия Добрич

13-11-2013, 14:29

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стартира обновяването на Градски парк „Свети Георги” /СНИМКИ/

Проектът е на стойност 5 млн.лв.

С откриване на строителната площадка започнаха ремонтните работи по проект „Обновена и модернизирана градска среда чрез реконструкция на градски парк „Св. Георги”. Изпълнител на обекта е ДЗЗД „ПС-ПМ 2013” гр. Варна.

Стартира се с ремонт на езерата, ще бъдат демонтирани и подготвени за основен ремонт всички мостове свързващи обходните алеи и езерото. Обекта ще бъде обезопасен и обозначен, но в интерес на сигурността на хората е да се използват алеите извън строителния обект.

Започна планово почистване на сухи и опасни дървета на територията на парка. Към това се пристъпи след обстоен оглед и преценка на фитосанитарното състояние на дървесната растителност. През пролетта дейността ще се продължи с ремонт на алейната мрежа, изграждане на скейт парк, озеленяване и други дейности по проекта.  

 Припомняме, че на 20.05.2013 г. Община град Добрич подписа договор с Министерството на регионалното развитие за безвъзмездно финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие” на стойност 5 000 000 лв. В реконструкцията на Градски парк „Свети Георги” са включени дейности по подобряване условията за краткотраен отдих, спорт и туризъм. Ще бъдат обновени около 226 дка паркова площ, като ремонтните работи ще обхванат трите части на езерото. Планирано е изграждане на нови функционални зони, като скейтпарк, арт площад, рок сцена, водна серпентина с водопад и др. В обхвата на проекта попада и мемориален комплекс „Хан Аспарух”, за който е предвиден ремонт на настилки, водна площ, осветление, включително и художествено осветление на композицията.

Ще бъдат доставени и монтирани съоръжения за фитнес на открито, пейки, фонтани, осветителни стълбчета, прожектори и други елементи на парковото обзавеждане. В рамките на проекта ще се ремонтират настилки, преасфалтират всички алеи и обособят велотрасета.

Община град Добрич се извинява на гражданите и гостите на града за затрудненията и нарушеното спокойствие по време на строителните дейности.

Работата по проекта ще приключи на 30 юни 2014 г.

Снимки тук