Градче за кучета отваря врати в Градския парк на Добрич

Мисия Добрич

13-11-2013, 15:24

Снимка:

facebook

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Официалното откриване е на 19 ноември от 11.00 часа

Учредяват се зона за свободно разхождане на кучета, като кучешко градче. Новата тренировъчна площадка е обособена в градския парк в близост до бул. „25-ти септември”, съобщават от Община Добрич.  Тя ще разполага със специално проектирани съоръжения за обучение и ще бъде разделена на два отделни сектора за максимален комфорт и сигурност - за кучета от дребни и за кучета от средни и едри породи.

                                          

Достъпът до съоръженията ще е свободен денонощно за всички кучета и техните собственици, които искат да разходят свободно домашните си любимци или да ги обучават. Създаването на обособената зона за свободно разхождане на кучета е спонсорирана от една от водещите компании за храна за кучета в света.

 

Кучешкото градче ще бъде открито официално на 19 ноември от 11.00 часа. Програмата за откриването предвижда демонстрация от обучени кучета. На събитието ще присъстват професионалисти в областта на отглеждане и дресиране на домашни питомци, които ще споделят полезни съвети за правилно поведение и обучение на кучето. По време на откриването ще има безплатни консулатации с ветеринар, както и много подаръци за кучетата и техните стопани.