Какво говори първата буква от името ви (Част 1)

Животът

13-11-2013, 15:31

Снимка:

интернет

Автор:

Валерия Попова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Какво говори първата буква от името ви (Част 2)

Всяка буква носи определени характеристики на притежателя си

А символизира старт, начало в най-широкия смисъл, а също обновление, възраждане. Съчетава се добре с другите звукове, не създава затруднения при произнасянето. Звукът “А” в името на човека му внушава бодрост, придава му сили за борба с трудностите. 

Б означава постоянство, рационален подход, „пробивни” способности, стремеж към материална задоволеност. Впрочем, известната пресметливост, присъща на хората, в името на които присъства буквата „Б”, се компенсира от стремежа към духовно общуване. Този звук не предизвиква негативно възприятие, но е по-добре, ако името, което започва с „Б”, се съчетава с лесно произносимо презиме.

В говори за комуникативност, умение да се живее в хармония с природата и хората, но и за известна ленивост. Човекът с име, което започва с тази буква, е надарен с голяма духовност, стремеж към възвишени чувства, към всичко прекрасно. Този звук не създава неприятни асоциации и е универсален по отношение съчетаването с други звукове

Г предопределя стремеж към знания, практичност, умение да се оценява правилно ситуацията и да се реагира бързо на ставащото. Но „Г” означава също така и обидчивост, чувствителност и фина душевна структура. Този звук не създава трудности при възприемане на името.

Д говори не само за склонност към размисъл, всестранно обмисляне както на философските, така и на житейските проблеми, за готовност да се помага, но и за инат, гордост и независимост, а следствие от това са склонността към грешки, не винаги правилната преценка на собствените сили и възможности. Твърдо звучащата „Д” не се съчетава добре с всички звукове, предизвиква в съзнанието напрегнато очакване, което води до трудности във взаимоотношенията.

Е символизира необходимостта от самоизява, от обмяна на идеи, както и дипломатически способности, проницателност и известна бъбривост. Тази буква предполага възможност за нервни сривове, базирани на сложните взаимоотношения с близките хора. „Е” говори за лесна приспособяемост, повишена сексуалност, често потискана от комплексираност. Подсъзнателно звукът се възприема спокойно, без раздразнение. 

Ж символизира взрив, силен импулс, фойерверк. Също е и двойнствена буква, тъй като дава стремеж към значителност, преувеличено внимание към себе си, а от друга страна - дребнавост, подтискане на другите, страстност. В началото на името говори за отсъствие на търпимост, за прекалено голяма активност, понякога дори нагловатост. Такива хора прекалено много искат да се отличат със своя напор и страст, но не успявайки да удържат тази страст, в крайна сметка не достигат окончателен резултат. В лошия случай това се съчетава със страх и ефтини ефекти, в добрия - те могат да произведат силно впечатление, да проявят неудържим порив, но не за дълго. Трудно им е да удържат това до което са стигнали, но с всички сили ще се държат за него. Тези хора живеят изпълнен живот, тях животът ги отнася, те се носят не разбирайки до край пътя си, могат бързо да изразходват своя потенциал и за неголям промеждутък от време да изживеят "огромен" живот. 

З символизира стремеж за изолация от външния свят, силна интуиция, развито въображение, болезнена чувствителност. Но едновременно с това означава и преданост, доброжелателност, религиозност. Възприятието е двойствено: този звук дразни някои, на други им действа благотворно

И придава на човека, в името на когото тази буква присъства, изтънченост, романтичност, сантименталност. Известната отчужденост и неувереност, която се крие в тази буква „И”, пречи на бързото вземане на решения и забавя реакциите. „И” придава на характера дипломатичност като защитна реакция на грубостта, натиска отстрани. Върху съзнанието на човека този звук действа умиротворяващо, не предизвиква раздразнение.

Й символизира неконтактност, отчужденост, затвореност, непълнота. Тази тежка буква носи в имената усещане за отхвърленост, сломеност, непълноценност. Техните носители знаят своите комплекси и концентрирайки се върху тях стигат до умопомрачение, до разделяне на личноста. Натоварвайки себе си с проблеми те често не съумяват да ги решат. Бидейки талантливи те изпитват недоверие към своите способности. Такива хора винаги се нуждаят от помощ и поддръжка, особено от страна на своите близки. Те са в състояние да пропуснат главното и да се захванат за дреболия, която за тях има особено значение. В лошият вариант се концентрират на свръхценна идея до пълната загуба на силите си. Често буквата свидетелства за недостатъци на възпитанието или ни насочва към проблеми в рода. Товара на комплексите ражда инфантилни, трудно преодолими привички. 

К символизира издръжливост, проницателност, потайност по въпросите, свързани с личния живот, както и стремеж към власт. Прекомерното високомерие на хората, които носят име с „К”, им пречи да осъществяват набелязаните планове. Поради душевни бури много от тях се отдават на религията. Звукът е твърд, „бодлив”, при звученето си кара да заставаш нащрек, предизвиква напрежение. 

Л придава на натурата артистизъм, богата фантазия, литературни способности. Предразположението към леност и съзерцателност затруднява търсенето на своето житейско предназначение. Но стремежът към материално благополучие подтиква, подбужда към действие. „Л” говори за силно развити роднински чувства. И въпреки това притежателят на име, в което има буквата „Л”, понякога е нетактичен, лесно влиза в конфликт. Може би затова меко звучащото „Л” предизвиква нееднозначни асоциации в нашето възприятие. 

М говори за грижовност, готовност за помощ, известна стеснителност, мекота. Алчността е най-разпространеният порок, на който е подложен човекът с буква „М” в името. Само след като потисне в себе си стремежа да трупа, той ще може да реализира богатия си духовен потенциал. Звукът „М” в името се възприема положително от околните.

Н означава протест, вътрешна нагласа да не приема всичко случващо се безкритично, умение да „филтрира” получената информация, да отхвърля второстепенното и да оставя главното. „Н” говори за голяма трудоспособност и едновременно с това за отвращение към безполезната работа. Този звук не дразни околните, но с такъв човек ще се наложи дълго да се дискутира на всяка една тема. Такива хора винаги имат свое мнение и умеят да го отстояват.