Масови арести след вчерашния протест

МВР издирва участници във вчерашния протест за „хулигански и противообществени прояви”. Снощи бяха задържани 23-ма, а днес още 25-има

МВР издирва участници във вчерашния протест за  „хулигански и противообществени прояви”

В прессъобщение от ведомството се подчертава, че служителите на реда са изпълнили задълженията си по охраната на обществения ред и опазване на сигурността на гражданите.

Ето какво точно пишат от МВР:

"Във връзка с нерегламентираните протести на 12 ноември в столицата, МВР ще предостави на Софийската районна прокуратура всички данни и материали за нарушаване на обществения ред, законовите и подзаконови нормативни актове.
Полицаите изпълниха задълженията си по охрана на обществения ред и опазване на сигурността на гражданите. Въпреки опитите за провокации, те успяха да овладеят ситуацията и предотвратиха ескалиране на напрежението.
За хулиганство и неизпълнение на полицейски разпореждания общо 23-ма са задържани на 12 ноември в столични районни управления. При специализирана полицейска операция за издирване на извършители на противообществени прояви тази сутрин са задържани още 25-има.
Продължава работата за идентифициране и установяване на още участници в противообществени прояви.
През изминалото денонощие на територията на столицата не са регистрирани тежки криминални престъпления, сочи бюлетинът на СДВР."