Нова игротека в Източен (снимки)

Залата предоставя възможност за занимания по интереси на учениците от полуинтернатните групи

Нова модерна игротека бе открита в сградата на началния курс на СОУ ”Найден Геров” в Район „Източен”. Изградена с много мисъл за интерактивните форми на обучение и игра, залата предоставя възможност за занимания по интереси на учениците от полуинтернатните групи.

На организираната церемония по този повод директорът Васил Въргулев посочи, че придобивката е изградена с 8 000 лв. средства от националната програма и допълнителни 9 000 лв. от училищния бюджет, като е дал пълна творческа свобода на изпълнителите на проекта.

Учителката Севдалина Рабчева презентира цялостния проект и подчерта значението на цветовете в общата атмосфера. Действително, цветовото оформление и позиционирането на сензорните кътове стимулира творческата и мисловна дейност на децата - това единодушно признаха гостите Емил Начев - заместник-кмет на Район „Източен” и Стефка Симеонова - гл. експерт ”Образование”.

След атрактивното изпълнение на вокалната група на училището, лентата на новия център прерязаха Донка Щилянова- началник отдел ”Образование” в Община Пловдив и заместник-кметът на „Източен“ Емил Начев. Множеството от нетърпеливите зрители от училището не чакаха друга покана и веднага изпробваха новите придобивки.