Юксел Кадриев се връща в Нова ТВ заради Венелин Петков?

Още миналата седмица упоритата мълва гласеше, че Юксел Кадриев скандално обмисля да напусне Би Ти Ви и да се върне в Нова ТВ

В основата на екшъна се оказва, че са отношенията с неговия колета Венелин Петков, който отскоро се явявал негов пряк ръководител.

Венелин Петков не спира да мачка колегата си Юксел Кадриев, с когото воюва от години, издават хора от новинарския екип, пише Lifestyle. 41-годишният топ репортер, който си партнира с Гена Трайкова на екрана, има значително превъзходство над екранната половинка на Ани Салич и Вики Петрова.

Петков е зам.-продуцент на новините и продуцент на „Би Ти Ви документите", което го прави шеф на Юксел, но макар да печели война с него зад кадър, изостава значително в битката за зрителската любов.

Венелин не се свенял да изтъква ръководния си пост пред Кадриев и ползвал всеки удобен повод да го командори, издават колегите им. Възможност за това му давала и бившата му интимна приятелка и тв партньорка Гена Трайкова, която пък е продуцент на новините. Блондинката била на страната на Петков във войната между двамата.

Тя редовно спускала заповедите си към Юксел чрез Венелин, а той с удоволствие му се правел на шеф.

„И Гена, и Венелин, са с железни позиции в Би Ти Ви. Двамата са опитни журналисти и за разлика от Юксел имат необходимото образование. За това и са на ръководни постове, правят страхотни репортажи и съответно получават и доста повече пари. А той е завършил само „Публична реч" в НАТФИЗ и на практика е просто говорител", изясняват хора от екипа.

Въпреки че има признанието на шефовете и колегите си, Венелин Петков не спирал да ревнува от Кадриев, защото Юксел бил по-харесван от зрителите. За това и често си правел гаргара с него на тема образование, като го наричал „говореща кукла".

Основната причина за съперничеството между двамата е именно звездният статут на 40-годишния Юксел в медията. Той се радва на много по-голямо зрителско одобрение от година по-възрастния си колега. Рейтингите били изцяло в полза на Кадриев, а анкетите сред аудиторията на телевизията сочели, че хората се доверяват повече на него, когато чете новините.