Небоядисаните корени в косите – немарливост или модна тенденция?

Невъзможно е човек да си направи сам прическа омбре, защото рискува да заприлича на "петниста хиена"

Нашумялата техниката за боядисване Омбре (от френски - "в сянка"), при която цветовете на косата се преливат плавно от по-тъмно към по-светло в краищата, става популярна още през 70-те години на миналия век. В повечето случаи тъмният корен е естественият цвят, а косата по дължина се обезцветява или се изсветлява с боя. Другият вариант е и основният цвят също да бъде боядисан. Косата може да е по-светла в краищата или обратното - в корените. Препоръчително е, когато представителките на нежния пол избират този вид прическа, да се съобразят и със служебния си статут. Големите контрасти не са подходящи за служебни срещи, при работа в държавни институции и разбира се, преценете сами, за да не изглеждате смешно.

При драстични разлики в цветовете ефектът се префръща в дефект - все едно, че косата не е била боядисвана, а оставена на произвола на съдбата да израства.

В салоните за красота често обмре се прави не от един, а от двама души.

Големите актриси в Холивуд са убеждавани от стилистите си, че косата, боядисана по този начин, може да издържи и половин година.

Само защото една прическа е модерна, не означава, че е подходяща за всеки. Ако сте заинтригувани от тези тенденции, консултирайте се с професионалисти. За предпочитане е финото и деликатно Омбре, ако избягвате да блеснете сензационно на някое подходящо място с неподходяща прическа...