Свободата на мисълта, съвестта и религията в българските университети

Мисия Пловдив

15-11-2013, 07:39

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

ПУ организира лекция с дискусия „Бог, държава и личност: съвременен контекст и предизвикателства“

Има ли реална свобода на мисълта, съвестта и религията в българските висши училища? Отговорът на този въпрос ще бъде в основата на лекцията с дискусия „Бог, държава и личност: съвременен контекст и предизвикателства“ на адв. д-р Виктор Костов. Тя ще се проведе днес от 17:00 ч. в 8-а аудитория на Ректората на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Организатор на проявата e Философско-историческият факултет (ФИФ) на висшето училище, съобщи доц. д-р Мария Шнитер от Катедрата по етнология във факултета.

Лекторът е главен редактор на електронното списание „Свобода за всеки“. Това е активист в нестопанската област и благотворителността и е доктор по философия в областта на междукултурните науки. Специализирал е по въпросите на свободата на религия и отношенията между църква и държава. Адв. д-р Виктор Костов се занимава с проблемите на свободата на съвестта и свободата на религията от 1992 година. Той е и основен опонент на Проектозакона за детето от 2012 г.

В дискусията ще се включат също и студенти от специалностите „Право“, „Политология“ и „Теология“, уточни доц. Шнитер.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен