Ден за възпоменание на жертвите от катастрофи

Полицията и младите хора с инициативи в памет на загиналите на пътя

Черната статистика от пътни инциденти с млади хора и причините за тях ще бъдат представени на среща с представители на училищата и Младежки общински съвет от 13:30 ч в киносалона на ОДМВР – Стара Загора.

Алкотест и драгтест ще бъдат  в помощ на инспекторите от «Пътна полиция» при представянето на проблема за шофирането след употребата на алкохол  и наркотици. Чрез презентация  и снимки  инспектор  от Областното управление «Пожарна безопасност и защита на населението» ще покажат как реагират спасителните екипи при изваждането на пострадали от  силно деформирали автомобили.

Поводът е Денят за възпоменаване на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Също днес oт 11:00 ч в сградата на ОДМВР – Стара Загора ще бъде проведен брифинг по повод обявения с резолюция на Генералната асамблея на Организацията на Обединените нации от 2005г. “Ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия”. През 2013 г календарният ден за възпоменание е 17 ноември. На брифинга главен инспектор Пламен Момчев – началник сектор „Пътна полиция” ще представи подробно размерите и загубите  от пътнотранспортния травматизъм на територията на страната  както и територията на областта  през последните години.

На 17 ноември съвместни екипи на «Пътна полиция» и Младежки общински съвет Стара Загора ще призовават водачите на моторни превозни средства да  се замислят за своето поведение на пътя, да анализират грешките си, извършваните опасни волности  и преди всичко  да спазват правилата за движение по пътищата.