Възстановяват болничен парк в Пловдив

Мисия Пловдив

15-11-2013, 08:48

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Паркът на МБАЛ „Св. Пантелеймон” ще бъде реновиран до другия месец

Започна възстановяването на болничен парк в Пловдив. Реновирането стартира със засаждането на 550 дървета, от които 450 иглолистни - 250 туи и 200 кипариса, и 100 широколистни, по съвместна инициатива на МБАЛ „Свети Пантелеймон” и ОП „Градини и паркове”.

Искаме болните да си върнат своя парк за разходки и рехабилитация, отбеляза управителят на МБАЛ „Св. Пантелеймон” доц. д-р Петко Недев.

30-те декара зелени площи от години се бяха превърнали в разграден двор, в който се разхождаха бездомни животни и се изхвърляха какви ли не боклуци. Части от него дори бяха „превзети” от граждани за садене на домати и чушки, разказа доц. Недев.

Теренът сега е изчистен, извършена е санитарна сеч, премахнати са саморасляци, някои от които застрашаваха да бутнат оградата. Повдигнати са короните на дърветата, а пред главния вход са засадени липи, изброи директорът на ОП „Градини и паркове” Стоян Алексиев.

Залесяването ще продължи до декември, а за пролет двамата замислят облагородяването на парка да продължи с Цветно парти.