Димчо Михалевски: Необходим е диалог между протестиращи, правителство, парламент

Животът

15-11-2013, 11:57

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Депутатът от "Коалиция за България" е важно да се намери конструктивен изход, заради цялата страна

В момента е много важно да бъде осъществен диалог между протестиращите, парламента и правителството, за да може да се стигне до полезен и конструктивен изход за всички, за цялата страна.

Това мнение изрази народният представител от "Коалиция за България", Димчо Михалевски. Според него това е много важно за стабилизацията на държавата, тъй като в момента тя е поставена на карта. Той изрази съмнение, че в момента част от протестиращите на улицата са организирани и платени.

"Първите протести през лятото бяха искрени и хората с основание излязоха тогава на улицата. Сега обаче има манипулация над част от тях, а всичко това може да се отрази пагубно на цялата страна. Имаме данни за това", коментира още депутатът от левите. 

Той допълни, че предходното управление е създало голяма част от напрежението, което сега ескалира.

"Но и ние не сме безгрешни, тъй като се поддадохме на изкушението да действаме срещу ГЕРБ, така допуснахме грешката на 14 юни, която създаде съвсем оправдан граждански изблик. Но сега е важно двустранно да намерим път едни към други. Ние искаме да променим начина на управление, на взимане на решения, на назначаване на определени длъжности, но резултатите от определена политика трябва да бъдат общи, както и отговорността към обществения ресурс", каза още Михалевски.