Над 75 туроператорски фирми идват в Пловдив

Мисия Пловдив

15-11-2013, 11:45

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Младото вино превзема Пловдив

Поредното събиране на туроператорите съвпада с фестивала „Дефиле на младото вино 2013”

Представители на над 75 български и чуждестранни туроператорски фирми се събират отново в Пловдив. Това обяви зам.-кметът Стефан Стоянов.

От 21 до 24 октомври нашият град ще бъде домакин на третата международна среща на туроператорите, с подкрепата на Община Пловдив и ОП ”Туризъм”.

По време на форума ще бъдат показани различни аспекти от туристическия продукт на Пловдив и района, ще бъдат представени възможностите за културен, религиозен, винен, СПА туризъм.

В програмата са залегнали и работни срещи между гостуващи фирми и местния туристически бранш.

Гости ще са представители на туристически компании от Великобритания, Италия, Турция, Румъния, Германия, Кипър, Гърция, Сърбия и България.

Всички те ще разгледат хотелската база в града и ще обърнат внимание на района като туристическа дестинация.

В първият ден на форума ще има посещение на Стария град, както и всички културни обекти. Във втория участниците ще могат да се запознаят с красотите на областта – СПА туризъм, розово масло и др.

Поредното събиране на туроператорите съвпада с дефилето на младото вино в Пловдив. Освен заложените в програмата места, гостите ще могат да се насладят и на тази атракция. Те ще имат удоволствието да вкусят и една от най-добрите реколти на вино за последните 10 години, твърди Стоянов.

Веднага след края на третата среща на туроператорите ще се мисли за следваща, с цел развитие и популяризиране на туризма в България.