Бургаски студенти ще гледат на живо мача на звездите в Кьолн

Спорт

15-11-2013, 12:52

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

След двубоя бургаската група се надява да вземе автографи от двамата българи, които ще играят в мача

Сериозна група от бургаски студенти, които учат в университетите на Кьолн, Бон и региона, утре ще присъства на мача между звездите на Бундеслигата и сборен отбор на света. Мачът е с благотворителна цел, а достъпните цени на билетите са накарали дузина бургазлии, които учат в немски университети да отидат на трибуните на стадион „Рейн Енерги” в Кьолн. Те са подготвили като атрибути българско знаме, както и фланелки на двата бургаски клуба Черноморец и Нефтохимик, чиито фенове са повечето от тях.

Двама българи ще играят в тима на „Световните звезди” от Бундеслигата. Това са Красимир Балъков и Георги Донков.  Отборът от „Немски легенди” е селектиран от бившия наставник на България Лотар Матеус. Двубоят   е в събота от 16.30 часа българско време и ще се излъчва пряко по немската N-TV.

И в двата отбора присъстват имената на футболисти, които с изявите си по терените в Германия са оставили незаличими спомени у привържениците на футбола. За "Немските легенди" ще играе добрият приятел на Красимир Балъков и част от магическото трио на Щутгарт от средата 90-те години Фреди Бобич, който в момента е спортен директор на "Щутгарт". Освен него и Матеус в новосъздадената селекция са включени Андреас Бреме, Улф Кирстен, Йенс Новотни, Торстен Фрингс, Гуидо Бухвалд, Оливър Ньовил, Марио Баслер, Томас Дол, Маурицио Гаудиньо и др.

В отбора на Краси Балъков и Георги Донков пък ще играят  Жан-Мари Пфаф, Ока Николов, Тони Полстер, Пауло Сержо, Карлос Дунга, Марк ван Бомел, Аилтон, Йоанис Аманатидис, Звонимир Солдо и др.

След мача българската група се надява да вземе автографи от двамата българи и от някой от участниците в това шоу. До момента са продадени около 2/3 от билетите на стадиона, който е с капацитет 49 000 места.