Саморазрушаващи се имейли?

SecretInk предлага саморазрушаващи се писма и съобщения

На фона на разкритията за шпионските практики на американските разузнавателни служби и подозрението, че някой някъде чете имейлите ни CNet, цитирани от Фокус, съобщава за предложението на компанията PowerInbox, което се казва SecretInk и наподобява Snapchat, само че не е за снимки, а за елекронна поща и дори текстови съобщения.

SecretInk предлага саморазрушаващи се писма и съобщения. Приложението обещава, че имейлите ни могат да бъдат изпратени по криптиран канал, за който от Националната агенция по сигурността не знаят, поне не, докато не прочетат в медиите.

За скептично настроеното към тази услуга онлайн издание за технологии CNet изпълнителният директор на PowerInbox Джеф Купиецки обяснява: „Ние изтриваме от сървъра си всяко съобщение, след като бъде прочетено и можем да заявим, че агенцията по сигурността никога не се е свръзвала с нас, за да компрометира сървъра ни.

Ако от нас беше поискана информация, щяхме да преустновим работа”. По думите на Купиецки, ако някои иска да запази писмото си, може снима екрана.