Басейн vs WC

Новините

15-11-2013, 14:29

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Резултатите от последните проби на водата, дадени за изследване в Районната здравна инспекция в морския град, били категорични - надвишени стойности на амоняк. Това на практика означава голямо количество урина

Безразборно използване на водата за облекчаване на физиологични нужди затвори за няколко дни плувния басейн в Младежкия дом на Бургас, информира Нова Тв.

Резултатите от последните проби на водата, дадени за изследване в Районната здравна инспекция в морския град, били категорични - надвишени стойности на амоняк. Това на  практика означава  голямо количество урина.

Всяка седмица вода от басейна в Младежкия културен център в Бургас се носи за изследване в лабораторията на Районната здравна инспекция. Резултатите от последните проби обаче показали, че водата е извън нормите.

„Оказа се, че сме малко над нивото на амониевите йони, които са допустими и съответнозатворихме басейна за профилактика, което налага обновяване на водата. Отново вливане на определено  количество химикали, за да може да се обеззарази”, обясни Катя Делчинова, която е директор Младежкия културен център.

Повишеното количество на амониеви йони във водата на басейна според експерти на Районната здравна инспекция може да се дължи на повишено количество на човешка урина във водата.

В басейна всекидневно плуват състезателите на всички седем лицензирани клуба. Момчета и момичета в различни възрастови групи прекарват по няколко часа дневно във водата. Никой обаче не признава, че използва басейна за облекчаване.

Всеки ден в басейна влизат почти 700 деца. При толкова интензивно ползване параметрите на водата се изследват постоянно, твърдят от ръководството на общината.

След нови проби на водата, взети от експерти на РЗИ и добри резултати, басейнът вече е отворен за посетители.