Два медала за плувен клуб Метропол от силен международен турнир

Спорт

15-11-2013, 14:36

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

ПК "Метропол" участва с отбор от 11 състезатели като спечели две втори места

Възпитаниците на треньорите Хариета Гарибян и Марио Златев от плувен клуб Метропол завоюваха призови места на ХV-тия международен турнир "Замората". Състезанието, което е посветено на именития български треньор Стефан Попов, се проведе на басейн "Спартак" в столицата. В надпреварата се включиха 400 плувци от България, Сърбия и Македония.
ПК "Метропол" участва с отбор от 11 състезатели като спечели две втори места. Носител на отличията стана Деян Велков, който извоюва медалите в дисциплината бруста на 50 и 100 метра. На по-кратката дистанция Деян финишира с време- 44.22 секунди, а на 100 м завърши с резултат - 1.41.05 мин. В същата дисциплина Георги Колев се класира на пета позиция с време 1.47.04 мин., следван от Христеан Маслев с резултат 1.49.87.
При по-големите отново в 100-метровата дистанция на бруста Габриел Павлов се класира пети с 1.17.45 мин. Много добра оценка от своите треньори за представянето в турнира получиха малкият Артьом Пудников, Борис Крумов, Стоян Иванов, Илиян Димов, Янислав Симеонов, Златислава Янакиева и Георги Димитров.
"Всички деца се представиха много добре на "Замората" и подобриха личните си постижения. Новото попълнение в отбора Артьом Пудников, който е от Русия и е най-малкият в състава, тренира при нас отскоро, но има реални шансове за призови класирания във възрастова група "Златна рибка" през идното лято. Продължаваме с усилената работа и се надяваме за по-добри резултати през следващия сезон", заяви треньорът Марио Златев.